Trekfietsen

Foto galerij

TREKFIETSEN

Intro
Frames LMDV
Damesfietsen
Welk type kiezen
Afmontage

1. INTRO
======

Dit is de kern van de specialisatie van La Maison du Vélo. Yves heeft een kleine 150.000 km op de teller, las tientallen boeken van grote reizigers (waaronder persoonlijke vrienden, klanten en kennissen) en nam deel aan talrijke manifestaties zoals Op Pad en CCI. Om maar te zeggen dat hij goed geplaatst is om u te adviseren voor de reis waarvan u al jaren droomt.
Een fiets om op reis te gaan verschilt niet noodzakelijk sterk van een seriefiets. Soms is het genoeg een paar onderdelen te wijzigen, te vervangen of toe te voegen om een fiets te krijgen die stabieler en steviger is, beter bestand ook tegen het terrein en het gewicht van de bagage.
Wij hebben “fietsen voor elk budget”. Alle merken die wij voeren hebben modellen die in staat zijn u tot voorbij de einder te voeren. De juiste keuze is de vrucht van dialoog en overleg. Kom een praatje slaan en werp een blik op wat wij u kunnen voorstellen.
Wat u kiest is niet alleen afhankelijk van uw budget maar onder andere ook van:
¨ Uw gewicht
¨ Het gewicht van uw bagage
¨ Het terrein en de hoogteverschillen
¨ Uw lichaamskracht
¨ De duur en de lengte van de reis
¨ De dagelijks afgelegde afstand

2. FIETSEN VOOR DAMES
==================

LMDV besteedt veel zorg aan fietsen voor dames. Nooit gemerkt dat veel vrouwen klagen over een oncomfortabele positie? De reden is eenvoudig: standaardfietsen zijn niet aangepast aan de lichaamsbouw van de vrouw. Constructeurs nemen als vertrekpunt de gemiddelde man. Nu hebben dames, voor dezelfde lengte, meestal langere benen, kortere armen en een korter bovenlijf dan heren. Vrouwen zitten dus onaangenaam voorover op standaardfietsen. Dat punt wordt vakkundig door ons gecorrigeerd.

3. WELK TYPE FIETS KIEZEN?
=====================

De lichte trekfiets met koersstuur wordt gebruikt om lange afstanden af te leggen met weinig bagage. Dit is ook het type fiets dat gebruikt wordt door dagelijkse fietsers die een hoog ritme en een grote actieradius in de benen hebben. Dit type fiets lijkt op een racefiets, maar hij is (eventueel) uitgerust met spatborden, verlichting en een kleine bagagedrager achteraan.

De trekfiets is bijna identiek, vooral omdat hij is uitgerust met een racestuur. Maar hij is gebouwd rond een frame met een iets langere wielbasis voor wat meer comfort, iets bredere banden en een iets hoger stuur. Hij is voorzien op twee bagagedragers. Het frame is een beetje zwaarder, maar ook stabieler en stijver, wat “rustiger” rijdt. Er is plaats voor een derde bidonhouder.

De hybride fiets is tegenwoordig de meest populaire “hedendaagse” fiets na de mountainbike. Je vindt ze bij alle grote merken, in alle prijsklassen, in alle mogelijke configuraties. Naakt of aangekleed, met een recht of een vlinderstuur, al dan niet met vering… er zijn 1001 varianten. Wij kunnen uw “hybride” van nul af aan opbouwen of voortbouwen op een bestaand model.

De wereldfiets is een nog sterkere / zwaardere fiets, meestal met hoogwaardige onderdelen  (rohloff, shimano XT,…) en met dikkere banden (26 of 28/29″)

5. DE AFMONTAGE
===============

Een goede fiets is een fiets waar u goed op zit. Hij is “ingereden”, alles is gesmeerd en afgesteld zoals het moet en de componenten zijn berekend op de taak die zij moeten vervullen.
Om deze reden stellen wij onze klanten voor om hun nieuwe fiets gedurende enkele dagen te proberen en dan eventueel kleine aanpassingen of modificaties door te voeren.

Op seriefietsen (Fahrrad Manufaktur, Surly.) kunnen we kleine veranderingen aanbrengen, op drie gebieden:
a. op de drie contactpunten: pedalen, zadel, stuur (bar ends, handvatten)
b. qua bandenkeuze: afhankelijk van het gewicht van berijder en bagage, vereiste comfort en/of snelheid, type wegen en af te leggen afstand
bagagedragers: als u van plan bent een lange of zwaarbeladen tocht te maken kunnen wij u Tubus of Old Man Mountin bagagedragers aanraden

ANDERE MERKEN / MODELLEN DIE GEBRUIKT KUNNEN WORDEN ALS SERIEUSE TREKFIETS
===============================================================

FAHRRAD MANUFAKTUR

SALSA

SURLY

Foto galerij